Mobiele informatiekarren op het strand

IJscokar ‘verkoopt’ het verhaal van Het Groene Strand

Meer ruimte voor strandnatuur!

Project ‘Het Groene Strand‘ wil natuur terugbrengen op stukken strand van Nederland. Door anders (of niet machinaal) schoon te maken, plastic afval op te ruimen en rustplekken in te richten voor strandbroeders als de bontbekplevier. Op diverse stranden in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland krijgt de natuur meer ruimte en zijn er afspraken gemaakt over beheer en gebruik van het strand. Tevens wordt er op verschillende manieren informatie over de strandnatuur gegeven aan het diverse publiek dat gebruik maakt van het strand.

Multifunctionele informatiekar

Buro NIV werd gevraagd om een mobiele informatiekar te ontwerpen en te ontwikkelen. We bedachten een lichte kar die makkelijk te vervoeren is, verschillende gebruiksartikelen (zoals een cuvet, afvalgrijpers, krukje, opbergkistjes voor educatief materiaal etc.) kan meenemen en makkelijk operationeel te maken is op het strand. Het concept is gebaseerd op een ijscokar. Een kleurrijke parasol trekt aandacht van het publiek. De ‘schepbak’ in deze informatiekar levert echter geen ijs, maar een vitrine waarin levende stranddieren als garnalen, schelpdieren of krabben getoond kunnen worden. In een letterbak worden strandvondsten (o.a. van de jonge strandjutters) tentoongesteld!

De informatiekar is demontabel en als fietskar te gebruiken, maar ook met de hand het strand op te trekken. Buro NIV verzorgde het ruimtelijk en functioneel ontwerp, alsook de realisatie (inrichting en bestickering) van in totaal 5 informatiekarren. Prachtig project om als ruimtelijk ontwerper en leverancier van informatiedragers aan mee te werken, in dit o.a. in samenwerking met grafisch ontwerper Maartje de Sonnaville.

Meer weten?

Buro NIV mocht eerder draaipanelen en een informatiepaneel voor project Het Groene Strand realiseren.

Partners van het project

Stichting ANEMOON | LandschappenNL | Vogelbescherming Nederland | IVN, Instituut voor natuureducatie | The Dutch Postcode Lottery.

Voor meer informatie: www.hetgroenestrand.nl.

Meer weten? Neem contact op