Informatiepaneel onderzoek landgoed

Gedrag en ecologie van de pimpelmees

Onderzoek naar voortplantingstechnieken

Op landgoed de Vosbergen doen biologen en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek. Zij volgen elk voorjaar ongeveer 100 broedende pimpelmeespaartjes op de voet. Zo ontdekken zij meer over het gedrag en de ecologie van in het wild levende dieren. Pimpelmezen zijn gemakkelijk te onderzoeken, omdat ze graag in nestkasten broeden. De vele oude eiken op het landgoed zitten in het voorjaar vol rupsen. Hierdoor is het een voedselrijk gebied met veel broedende mezen.

Het leven van de pimpelmees leest als een spannend boek. Het is keihard werken voor de vogels om de genen aan een volgende generatie door te geven.

Buro NIV realiseerde een groot informatiepaneel dat bezoekers van het landgoed achtergrondinformatie geeft over het langlopende onderzoek van de universiteit. Onderwerpen als territoriumdrift, overspel en broedbiologie zijn – naast een aantal belangrijke onderzoeksresultaten – rijk geïllustreerd op het artwork.

Voor de montage gebruikte ik eikenhouten palen en stalen beugels. Buro NIV verzorgde naast het ontwerp van het infopaneel ook de productie en plaatsing van het frame.

Klant aan het woord

“Het informatiepaneel vangt onmiddelijk de aandacht. En door de geweldige kwaliteit zal het vele jaren meegaan en de voorbijkomende wandelaars over ons onderzoek vertellen. Het was een groot voordeel dat Oscar ook inhoudelijk goed met ons kon meedenken. Dit heeft enorm bijgedragen aan het op een heldere en aantrekkelijke manier vertalen van ons onderzoek naar een breder publiek.”
Peter Korsten, Post-doc onderzoeker, Rijksuniversiteit Groningen

Meer weten? Neem contact op