Historische beleefroute (QR) Naardermeer

Wandelen met je smartphone

Langs historische plekjes!

Ontdek de geschiedenis van het Naardermeer, het oudste Natuurmonument van Nederland! Trek stevige wandelschoenen en ga op pad!

Buro NIV ontwikkelde een beleefroute die je langs de mooiste historische plekjes van het Naardermeer brengt. Dwars door natte weilanden, over spannende vlonderpaden en langs ondiepe plassen vol vogels. De wandeling kan gestart worden vanaf startpunt Gasterij Stadzigt. Scan onderweg QR-codes op de gele bordjes. Met je smartphone lees, hoor en zie je tijdens het wandelen alles over de unieke geschiedenis van het Naardermeer.

De wandelaar vindt de QR-codes op routepaaltjes en aan muren van gebouwen. Het ‘Rondje Naardermeer’ komt langs vrijwel alle bordjes. De smartphone toont korte teksten, historische kaarten, foto’s en audio- en videofragmenten over de bewogen geschiedenis van het natuurgebied. Onderweg hoor je boeiende verhalen van boer Arie Pieterse, beroepsvisser Piet Hoetmer, de boswachter en een onderduiker uit de Tweede Wereldoorlog.

Buro NIV was verantwoordelijk voor de projectcoördinatie, tekstredactie, concept, ontwerp, productie van mobiele webpagina’s met video en audio voor smartphone-gebruik en productie van QR-bordjes en een informatiepaneel.

Meer weten? Neem contact op