Informatiepanelen op drijvende wadtoren

Geheimen van de weidse Waddenzee

Genieten van weidsheid en wadleven

Richel is een zandplaat en ligt tussen Vlieland en Terschelling. Een bijzondere plek voor zeehonden, broedende wadvogels, schelpen en bodemdiertjes. In de zomermaanden verblijven vrijwillige wadwachters van Natuurmonumenten en wetenschappers van het NIOZ in de wadtoren. Als gastheren en –vrouwen ontvangen de wadwachters bezoekers en wijzen ze op de beschermde delen van Richel.

Kleurrijk artwork op maat

Buro NIV verzorgde het ontwerp van twee grote informatiepanelen, zodat wadlopers of andere bezoekers aan de wadtoren bij een droogvallend wad de panelen vanaf een afstandje goed kunnen lezen. De informatiepanelen vertellen over de bewoners van Richel, het onderzoek van het NIOZ en de erecode voor wadvaarders (regels voor goed gebruik van de Waddenzee). Er is veel aandacht voor het belang van de Waddenzee voor miljoenen trekvogels. De meest voorkomende vogels zijn herkenbaar in beeld gebracht. Een aantrekkelijk vormgegeven overzichtskaart maakt de informatievoorziening compleet.

Het full colour artwork is afgedrukt op UV-bestendig vinyl met anti-graffiti coating. De infopanelen zijn strak gemonteerd op gecoate alu panelen, welke op de wand bevestigd zijn. Op deze wijze is demontage op elk gewenst moment mogelijk.

Klant aan het woord

“Buro NIV kreeg de uitdaging om de beschikbare ruimte nuttig te gebruiken. De infopanelen moesten zoutbestendig zijn en niet ‘klapperen’ op de wand. Bovendien mocht er niet in de wadtoren geboord worden. In de samenwerking met het NIOZ kwam zijn achtergrond als bioloog ook weer goed uit. Het is altijd moeilijk om consensus te krijgen als er meerdere betrokken partijen zijn. Maar Oscar bleef voorzetten maken en ideeën aandragen. In het ontwikkelen van kaarten en figuren is Oscar ijzersterk.”
Lian Flikkema, medewerker Communicatie Overijssel/Flevoland Natuurmonumenten

Meer weten? Neem contact op