Cortenstalen otterwand en otters

Toegang tot het otterparadijs!

Beleving van de otter

Sinds 2017 is de otter weer terug in het Naardermeer en weet zich hier goed te handhaven. Het mooie dier wordt zelfs af en toe door het wandelend publiek gezien! Het Naardermeer geeft rust en voldoende voedsel (veelal Amerikaanse rivierkreeft en vis).

Natuurmonumenten vroeg Buro NIV om een aansprekend scherm te ontwerpen, als een eerste concrete stap in de publieksbeleving van de otter rond het Naardermeer. De 4 meter brede en bijna 2 meter hoge wand zal tevens gebruikt worden als startpunt voor vaarexcursies en kan gebruikt worden als educatief middel. De wand van cortenstaal toont naast diverse waterplanten sporen van de otter zoals je die in het natuurgebied kunt vinden, ook als wandelaar. Pootafdrukken, een otterwissel in het riet en plooresten zijn in de otterwand verwerkt.

Tevens zijn 2 otters op ware grootte geplaatst in het leefgebied, o.a. te zien vanaf het wandelpad naar uitkijkpunt de Muggenbult. Buro NIV mocht naast het ontwerp van de otters en de otterwand teven de realisatie verzorgen. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor het project ‘Naardermeer als otterparadijs’.

Meer weten? Neem contact op