Informatiepanelen en zitbankje met cortenstalen elementen

Informatiemeubilair Landgoed Alvershool

Landgoed

Landgoed Alvershool is een divers bos- en natuurgebied (9 hectare groot) en is ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Waar het perceel daarvoor vrijwel geheel uit heide bestond, biedt het landgoed met een heideveld, een ven en gedeeltelijk aangeplant bos vandaag de dag volop groene diversiteit. Antea Group is sinds 2021 eigenaar van het landgoed. De grote variatie aan biotopen en vegetatie biedt interessante aanknopingspunten voor onderzoek, educatie en demonstratie rondom biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaam natuurbeheer.

Duurzaamheidsdoelen

Antea Group ontwikkelt duurzame oplossingen voor onze leefomgeving. In onze dichtbevolkte samenleving is natuurbescherming belangrijk. Met het bos op het landgoed geeft Antea Group invulling aan één van de wereldwijde duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals) die het bedrijf heeft geadopteerd: ‘Leven op het land’. Daarbij gaat het om het beschermen, herstellen en duurzaam beheren van ecosystemen, in het bijzonder van bossen. Het is de wens om met eigen ecologen en andere experts dit bos en de ervaring van het publiek in het natuurgebied te verrijken. Landgoed Alvershool biedt alle ruimte voor ecologisch onderzoek.

Buro NIV is gevraagd om bij dit project betrokken te zijn. Voor de opening realiseerden we twee informatiepanelen en een zitmeubel van eikenhout en cortenstaal.

Meer weten? Neem contact op