Veiligheid voor mens en dier

Informatiepoort parkeerplaats Buunderkamp

Natuurvriendelijke infrastructuur

Heijmans Infra heeft de snelweg A12 verbreed van 2 naar 3 rijstroken. Het verkeer profiteert doordat de doorstroming en de veiligheid zullen verbeteren. Maar de natuur gaat er ook op vooruit doordat er veel aandacht is voor de natuurwaarden van de aangrenzende natuur (Veluwe). Onder, boven, langs en vlak bij de snelweg werd leefgebied beschermd en verstoring geminimaliseerd.

Poort naar de Veluwe

Heijmans Infra (en Rijkswaterstaat) had behoefte aan het ontsluiten van publieksinformatie op verzorgingsplaats Ginkelse Zand. Deze locatie vormt de denkbeeldige ‘toegangspoort’ tot de Veluwe en ligt midden in de Renkumse Poort, de ecologische verbinding tussen de droge Veluwe en de natte uiterwaarden van de Nederrijn. Hier liggen de uitgestrekte Ginkelse Heide en het Planken Wambuis. Deze gebieden zijn rijk aan natuur en cultuurhistorie.

Corten staal

Buro NIV verzorgde het ruimtelijk en inhoudelijk ontwerp van een stalen informatiepoort om de rustende automobilisten te informeren over de achtergronden van de infrastructurele ingrepen. De informatiepoort van corten staal en uitgesneden teksten en vormen staat symbool voor de entree naar de Veluwe, met haar bijzondere fauna en cultuurhistorie. De diversiteit van het landschap is weergegeven door vormen uit het corten staal te snijden. Informatiepanelen geven informatie over de achtergrond van het de infrastructurele ingrepen, de natuur- en cultuurhistorische waarden en de A12. De informatiepoort is een uitnodiging voor het verkennen van de achterliggende natuur!

Klant aan het woord

“Buro NIV heeft onze vraag goed begrepen en vertaald naar het goede product. Het bureau bracht voor Heijmans ‘op creatieve wijze’ kennis over ecologie en communicatie bij elkaar. Zowel tekst, vormgeving en beeldmateriaal zijn tot een krachtige boodschap samengebracht binnen een opgelegd/ concept. Ook de productie en plaatsing van de infopoort en informatiepanelen is geheel door Buro NIV verzorgd. Een fijn bedrijf om mee samen te werken!”
Jan Willem Burgmans, Teamleider Ecologie en Landschap, Heijmans

Meer weten? Neem contact op