Campagnevoorlichter én middelenmaker

Publiekscampagne BankGiro Loterij Molenprijs 2020

Molenprijs 2020

In de tweede helft van de 18de eeuw draaiden in het Renkums Beekdal maar liefst negen molens op waterkracht! Het beekdal was van groot industrieel belang voor de ambachtelijke papierindustrie. Watermolen Quadenoord is de enige watermolen uit de rijke molengeschiedenis van de gehele Zuidelijke Veluwe die nog herkenbaar in het beekdallandschap aanwezig is. Uniek cultureel erfgoed dat een volledig herstel verdient!

Campagnevoorlichting

Buro NIV heeft een nauwe band met de natuur en cultuurhistorie van het Renkums Beekdal. Eerder verzorgde het de complete inrichting (van inhoudelijk en ruimtelijk ontwerp tot en met de realisatie) van Informatiecentrum Renkums Beekdal. Daarom heeft het zich ingezet voor het winnen van de Molenprijs 2020, samen met een kleine groep enthousiastelingen. Met de geldprijs zou de tweede fase van de restauratie én het ontwikkelen van een breed educatief programma gerealiseerd kunnen worden. Om zo de verdwenen geschiedenis van de papierindustrie compleet, zichtbaar én beleefbaar te maken voor jong én oud. 

Uiteenlopende middelen

Voor de publiekscampagne ontwikkelde Buro NIV op vrijwillige basis persberichten, een kleurwedstrijd voor de basisscholen van Renkum, banners, flyers, posters, advertenties en stemkaarten. De directe omgeving van de watermolen werd ingericht als informatiepunt en stemlokaal, met een banner en een audiozuil. 

Meer weten? Neem contact op