Hoogtepunten van De Wieden in vogelvlucht!

Expositiewand Bezoekerscentrum De Wieden

De Wieden in het klein

De diversiteit van het landschap van De Wieden is op kleine schaal rond bezoekerscentrum De Wieden te beleven. Denk aan een vlonderpad langs de verschillende stadia van veenontwikkeling, een laarzenpad, een veenschuur met expositie, een oude watermolen (tjasker) en een watertoren. Tevens vormt de locatie het vertrekpunt voor vaarexcursies en een watertaxi (EcoWaterliner). Kortom, de perfecte locatie om kennis te maken met De Wieden.

De Wieden in vogelvlucht

Om het – veelal internationale – publiek te goed mogelijk te kunnen bedienen kreeg Buro NIV de opdracht om een nieuwe expositiewand te ontwikkelen. De wand is het eerste element van de inrichting van het infocentrum waar bezoekers tegenaan lopen. De expositiewand toont de hoogtepunten in de beleving van het unieke laagveenmoeras die in de directe omgeving van het bezoekerscentrum te beleven zijn.

Buro NIV verzorgde het ontwerp en de realisatie van een nieuwe expowand en baliekaarten met overzichtskaart om het publiek zo goed mogelijk te kunnen bedienen. De vogelvluchtimpressie is gemaakt door Wim Dasselaar. Eerder verzorgde Buro NIV de vervanging van informatietafels in het bezoekerscentrum al.

Meer weten? Neem contact op