Wisselbare informatievoorziening

Informatiewand ecologische universiteitstuin

Permacultuur project

Anna’s Tuin & Ruigte is een levendig permacultuur project van ruim 1 hectare in het Amsterdam Science Park. In het voedselbos en de moestuin wordt geëxperimenteerd met duurzame voedselproductie. De focus ligt hierbij op het verhogen van de biodiversiteit, educatie, onderzoek en sociale betrokkenheid. Het hart van het project wordt gevormd door veel vrijwilligers.

Het terrein is altijd open voor bezoekers. Het is een wandelgebied en een natuurlijke ontmoetingsplek. Amsterdammers en andere groenliefhebbers treffen hier een fijne omgeving om kennis te maken met poldernatuur, duurzame stadslandbouw en permacultuur. Anna’s Tuin & Ruigte vormt een groene corridor. De ruigte biedt een habitat voor wilde dieren en planten. O.a. vos, egel, steenhommel, koninginnenpage en ijsvogel zijn hier al gespot.

Buro NIV verzorgde het ontwerp en de realisatie (productie, transport en plaatsing) van een in het oog springende informatiewand. In de wand van thermisch verzinkt staal en eikenhout is het logo van Anna’s Tuin & Ruigte (een blauwborst) verwerkt. In twee vitrines wordt wisselbare informatie voor het publiek ontsloten.

Meer weten? Neem contact op