Inrichting infotheek zorgboerderij Landlust

Welkom in het Diemerbos!

Beleving van een jong polderbos

Staatsbosbeheer werkt rond het Diemerbos samen met zorginstelling Cordaan. In de publieksruimte van zorgboerderij Landkust wilde Staatbosbeheer een infotheek realiseren, zodat kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met het bos.

Buro NIV ontwikkelde een inrichtingsconcept. Visuals op de wanden met beeldinzetjes van hoogtepunten van het bos prikkelen om zelf naar buiten te gaan. Een folderdisplay geeft informatie over de geschiedenis en flora en fauna van het bos.

Kinderen kunnen letterlijk speuren naar sporen van de vos door een spoort van prenten op de vloer te volgen. Aan de stamtafel kunnen ze een kleurplaat (met fraai potlodenetui) met hetzelfde thema inkleuren. En ze kunnen hun natuurschatten uit het bos in een vitrine tentoonstellen!

Klant aan het woord

“We hebben met Oscar ontzettend prettig samengewerkt. Hij kon onze wensen op een mooie creatieve manier vertalen naar een prachtige infotheek waar mensen informatie vinden over ons bos én we activiteiten kunnen doen met kinderen en volwassenen. We hadden dit nooit zelf zo kunnen bedenken en zijn heel blij met het eindresultaat!”
Marijke van Langen, boswachter Staatsbosbeheer

Meer weten? Neem contact op