Watermolens, grafheuvels, beken en sprengen!

Inrichting Informatiecentrum Renkums Beekdal

Full-service ontwerp en ontwikkeling

Voor Stichting Renkums Beekdal mocht Buro NIV een geheel nieuw informatiecentrum inrichten. Coördinatie, ontwikkeling en realisatie van het gehele project: van concept, content ontwikkeling, grafisch en ruimtelijk ontwerp tot de realisatie van interactieve meubels, interieur, winkelruimte, expo, bewegwijzering en signing! Letterlijk alles is hierbij door onze handen gegaan!

Gelaagde informatie

In de inrichting en het vertellen van het (gelaagde) verhaal over de geschiedenis van de locatie (historische boerderij in beekdal) en de natuurwaarden zijn diverse audiomeubels (binnen en buiten) ontwikkeld en wordt in de expo gebruik gemaakt van o.a. klapluikjes, lades en rotatiemeubels. Dit voegt extra beleving toe voor jong en oud bij het vertellen van het verhaal over de rijke cultuurhistorie en natuur & landschap van het bijzondere Renkums Beekdal.

Audiozuil

Bij een waterspeelplaats voor kinderen is een audiozuil geplaatst. Hier leert ‘jong’ op een speelse wijze over de fauna van de beek, het opwekken van energie en de oude boerderij. Luister zelf!

  1. Paddentrek!

Of neem zelf een kijkje bij het Informatiecentrum. Er starten prachtige wandelingen, zoals het klompenpad ‘Hartense pad’.

Meer weten? Neem contact op