Inrichting Informatiecentrum Renkums Beekdal

Watermolens, grafheuvels, beken en sprengen!

Een geweldige uitdaging!

Voor Stichting Renkums Beekdal mocht ik een geheel nieuw informatiecentrum inrichten. Een geweldige uitdaging! Ik mocht het gehele project coördineren, ontwikkelen en realiseren. Van concept, inhoudelijk ontwerp, ruimtelijk ontwerp, tekstcreatie, grafisch ontwerp tot realisatie van interactieve meubels, interieur, winkelruimte, expo, bewegwijzering en signing!

Gelaagde informatie

In de inrichting en het vertellen van het (gelaagde) verhaal over de geschiedenis van de locatie (historische boerderij in beekdal) en de natuurwaarden zijn diverse audiomeubels (binnen en buiten) ontwikkeld en wordt in de expo gebruik gemaakt van o.a. klapluikjes, lades en rotatiemeubels. Dit voegt extra beleving toe voor jong en oud bij het vertellen van het verhaal over de rijke cultuurhistorie en natuur & landschap van het bijzondere Renkums Beekdal.

Audiozuil

Bij een waterspeelplaats voor kinderen heb ik een audiozuil geplaatst. Hier leert ‘jong’ op een speelse wijze over de fauna van de beek, het opwekken van energie en de oude boerderij. Luister zelf!

  1. Paddentrek!

Of neem zelf een kijkje bij het Informatiecentrum. Er starten prachtige wandelingen, zoals het klompenpad ‘Hartense pad’.

Meer weten? Neem contact op