Beleef het stuivende Mosselse Zand!

Inrichting Natuurpoort Planken Wambuis

Woest en bijster land

Het Mosselse Zand bij Planken Wambuis is een stuifzandgebied van Natuurmonumenten. Camping De Wije Werelt is een uitstekend beginpunt voor de beleving van dit stuifzandgebied. In 2014 opende De Wije Werelt restaurant De Houtzagerij. Met daarin een natuurkamer waarin de samenwerking met Natuurmonumenten centraal staat. Buro NIV leverde al diverse publieksmiddelen voor Planken Wambuis en kreeg opdracht om deze natuurkamer als ‘Natuurpoort’ in te richten.

Oplossing

Ik bedacht een totaal-concept voor de inrichting van de multifunctionele ruimte. Op de beschikbare wanden zijn wand-brede visuals aangebracht die de beleving van het stuifzand benadrukken. Op het artwork zijn beeld-inzetjes opgenomen. Door deze via de smartphone met de app Layar te scannen krijgt de bezoeker aanvullende informatie op het schermpje te zien: video, audio, social media koppelingen. Een informatiepaneel vertelt over de hoogtepunten van het Mosselse Zand. In het midden van de ruimte staat een flinke tafel waar kinderen aan kunnen knutselen. In het tafelblad zijn panelen ingelegd die kinderen aansporen om te ontdekken en te beleven. Echt OERRR!

Buro NIV liet ook raamstickers aanbrengen waarbij bijzondere dieren van Planken Wambuis figureren, zoals de nachtzwaluw, de raaf en de boomvalk. Op de vloer zijn stickers van dierprenten aangebracht. Volg het spoor van jouw favoriete dier! Beleven, leren én doen staan centraal! Durf jij die grote voetstappen te volgen? Kom maar op! Of schrijf jouw natuurwaarnemingen op het ‘Komt dat zien’-krijtbord! Buro NIV ontwierp ook enkele opbergmeubels voor folders en boeken.

Multifunctioneel gebruik

In de natuurkamer vind je informatie over Natuurmonumenten, wat er te doen is, hoe je lid kan worden. Kinderen en volwassenen leren hier op een leuke, educatieve manier iets over de natuur en omgeving. De natuurkamer is eigenlijk een ‘mini’ bezoekerscentrum met informatie uit het natuurgebied, maar de ruimte kan ook gebruikt worden voor feestjes of bijeenkomsten. En wil je het mooie stuifzand van de foto met eigen ogen bekijken, dan wandel je er vanaf het terras zo naartoe.

Meer weten? Neem contact op